AGENDA


DO 20 JUNI | TUNEY THURSDAY MARC & MATTHIEU

Datum: donderdag 20 juni 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- tickets online !!

 

Marc en Matthieu is een samenvoeging van pop, rock, country en blues in een singer songwriter setting. Een prachtig nieuw intiem akoestisch gitaar/zangproject van 2 vrienden, allebei profmuzikanten beïnvloed door oa Tom Petty, Eric Clapton, Sheryl Crow en Counting Crows die elkaar leerden kennen tijdens een bewogen en intense pop / rock carrière waarin ze duizenden shows op podia en festivals door heel Europa en daarbuiten hebben gespeeld.

 

De muzikale klik blijkt doorleefd, uniek in plezier en emotie en de ervaringen zijn tot leven gebracht in nieuwe nummers. Eind volgend jaar staat een mooie tour gepland en voor die tijd willen we zo veel mogelijk leuke Nederlandse podia aandoen.

Naast onze eigen band-carrières spelen we sinds 2016 samen in de band Living Room Heroes. Daarmee hadden we tot corona een aardig succes. We maakten met onze blues-pop-country stijl drie mooie albums en speelden op talloze plekken van kleine luisterpodia tot een uitverkocht Doornroosje en zelfs de AFAS.

Ons optreden is altijd groovy, energiek en heeft swagger.. Je luistert, lacht, swingt en kijkt naar gevarieerde eigen muziek, jams en verhalen over leven, relaties en wat nog meer!

showtime 21.30u


ZA 22 JUNI | SUMMER PARTY

Datum: zaterdag 22 juni 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur 
Entree: gratis 

 

Vamos a la Bunker voor de start van de zomer! Sappige zomerhits en frisse drankjes en lekkerrrrrrrrr losgaan op hits zoals 'boys' van Sabrina tijdens de summer party.


ZO 23 JUNI | BLUEZY PRESENTS: THE HISTORY OF BLUES

Datum: zondag 23 juni

Tijd: 14:00 uur

Showtime: 14:30 uur 

Entree: 5.- vvk, 7.- deur

 

Met de passie voor akoestische blues en roots muziek zal de band 'Bluezy' een theatrale muziekvoorstelling en vertelling verzorgen die de historie en ontwikkeling van met name de akoestische blues / folk stroming zal belichtten.


DO 27 JUNI | TUNEY THURSDAY -JAN VLEMMINGS SESSIE

Datum: donderdag 30 mei 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- tickets online !!

 

Gemert / Laarbeek: Jan Vlemmings bij velen bekend als muziekdocent, heeft natuurlijk een hele muzikale carrière achter zich, bij ontelbare bands en muzikanten was Jan betrokken als gitarist en bassist.

Als muziekdocent heeft Jan zijn invloed gehad op tientallen bands en acts in de regio, met recht een meestergitarist !!

Voor deze sessie heeft Jan bevriende muzikanten gevraagd en een speciaal repertoire samengesteld !

Showtime 21.30u


VR 28 JUNI |DE VINYLCLUB

Datum: vrijdag 28 juni

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis

 

Voor en door echte muziek- en vinylfreaks! De beste muziek van het beste medium. Gastdj's nemen je mee op een muzikale reis door hun platencollectie. 

 

 Wil je ook een keer draaien of je favoriete plaat laten horen? Kom gerust langs.


ZA 29 JUNI | POPLOKAAL ON STAGE

Datum: zaterdag 29 JUNI

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Entree: gratis

 

Vandaag is het podium van De Bunker voor het allerjongste poptalent van Gemert-Bakel tijdens PopLokaal on Stage. Alles wat popmuziek raakt, dj’s , solisten en bands, betreden dan het podium. Er zijn optredens vanaf 20.30u en iedereen is welkom!


DO 04 JUL | TUNEY THURSDAY MET BOXCAR (USA)

Datum: donderdag 4 juli 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Boxcar is een folk/popband uit St. Louis die de liedjes van Jorge Valcárcel ten gehore brengt.

Hun nieuwe album ‘St. Louis” benadrukt hun vermogen om oorwormpopsongs te maken die zowel pakkend als aangrijpend zijn.

 

Het formaat voor twee zangers laat de harmonieën schitteren en de refreinen zweven. Hun geheel originele nummers klinken tegelijk vertrouwd en vernieuwend; en beschikken over het vermogen om verbinding te maken met muziekfans van alle leeftijden. Momenteel worden hun nieuwe singles gedraaid door onafhankelijke radiostations in het hele land. In het najaar van 2023 bracht Boxcar dit hun derde volledige album uit. Invloeden zijn onder meer: the Decemberists, Bob Dylan, the Shins, Weird Al Yankovic, Jonathan Richman, X, The National, R.E.M., Aimee Mann, Wilco en meer.Zebra festival 2024

Datum: Vrijdag 16 Aug 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Datum: Zaterdag 17 Aug 

Tijd: 14:00 - 2:00 uur

Entree: Gratis 

 

Een programma vol Americana Folk en frisse undergound acts , Geheel gratis voor Gemert en Omstreken

Dylan van Meurs band, Morphine Ridges, Wij en Frank, Alphamay, True Zebra, Bayline, De Vloek en Meer 

 

meer info: www.zebrafestival.nl 

 

 


DO 5 SEPT | TUNEY THURSDAY MET DUFFHUES

Datum: donderdag 5 september

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Duffhues heeft een nieuwe (zijn 10e alweer) plaat uit met de titel ´Warlock Enemy´ en zet daarmee een fink monument neer voor de tegen de grungerock aanschurkende Americana.

 

Hij nam het album op in een bunker, waar de temperatuur nooit boven de dertien graden kwam. Dat deed hij met opzet. In een wereld waar men voortdurend op zoek is naar gerief, leek het hem juist de uitdaging een album te maken met zo min mogelijk comfort. DUFFHUES’ songs op dit album zijn in feite literaire herinterpretaties van de blues, als een reeks korte verhalen met muzikale omlijsting. Pure, eerlijke en persoonlijke songs die zijn ingebed in avant-gardistische blues, roots en folk.


DO 12 SEPT | TUNEY THURSDAY MET NORTHWEST (ESP)

Datum: donderdag 12 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Northwest is een experimenteel-popduo met een multidisciplinaire aanpak, gevormd door de Spaanse componisten, producers en multi-instrumentalisten Mariuca García-Lomas en Ignacio Simón.

 

Opgericht in Londen en momenteel gevestigd in Madrid, verkent hun muziek verschillende genres, van hedendaagse klassieke muziek en avant-garde elektronica tot art-pop, psychedelia en minimalisme.

 

Northwest werd opgericht in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest interessante acts in de Europese underground scene. Hun muziek wordt omschreven als innovatief en baanbrekend en hun geluid wordt omschreven als filmisch en etherisch. Hun liveoptredens zijn een meeslepende ervaring, waarbij muziek, dans en beeldende kunst worden gecombineerd.

 

Ze worden vergeleken met muzikanten als Mark Hollis, Broadcast, Julia Holter of Portishead en andere artiesten als Pina Bausch, Louie Fuller of Andrei Tarkovski. Northwest heeft er echter altijd naar gestreefd een uniek artistiek universum te creëren.


DO 19 SEPT | TUNEY THURSDAY MET MAYS HOUNDS 

Datum: donderdag 19 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Mays Hounds levert een soort old school southern rock geluid, met een eigen twist. Gitaarriffs met een groot bluesy classic rock gevoel, aangevuld met piano, Hammond en Fender Rhodes. Dit alles wordt ondersteund door een solide, zware groove van drums en elektrische bas.

 

Daarbovenop een vrouwelijke leadzangeres met een onvergetelijke stem. De achtergrondzang wordt verzorgd door een paar geweldig klinkende vrouwen. Dat zijn de elementen die het geluid creëren van deze rock-'n-roll band uit Göteborg. Een geluid dat een breed scala aan publiek zal aanspreken.

 

DO 26 SEPT | TUNEY THURSDAY MET DAVID ROSALES 

Datum: donderdag 26 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Geworteld in Americana en badend in de zon van de Westkust, brengen de in Los Angeles geboren David Rosales en zijn Band of Scoundrels een opbeurende en levendige live performance.

 

Rosales’ nieuwste album, REVIVE, is een mix van pit en groove die doet denken aan het goedhartige geluid van de jaren '70 met een authentieke uitvoering… Het is een vibe.


ZA 28 SEPT | AGITATOR & BULLDOZERBREED 

Datum: zaterdag 28 september

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Showtime: 22:00 uur 

Entree: 7.- vvk, 10.- deurprijs

 

Ook Brabant kent zijn eigen ´Rage Against the Machine´ met de Crossover Rap/metal formatie Agitator brengen deze funky rifmachine iedere club aan de kook. We kennen de leden al uit diverse bands als Ratcom, Ex Presidents en andere legend uit de regio.

 

Support komt van Bulldozer Breed , snoeiharde metal en hardrock, met 3 albums en talrijke shows op festivals en bijna iedere zaal in Nederland inmiddels een van de vaandeladragers in de scene .


DO 03 OKT | TUNEY THURSDAY MET MANK & SMOLEN

Datum: donderdag 3 oktober 2024

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

De Amerikaanse singer-songwriter Tom Mank werkt al jaren samen met de celliste Sera Smolen. Tom Mank en Sera Smolen maken een hybride van geïmproviseerde folk, pop, jazz en blues wat een even intrigerend als sfeervol geluidsbeeld oplevert met briljante harmonieën.

 

Ook de term ‘Modern Folk Blues’ komt in de kritieken regelmatig voorbij. Tom Mank is een autodidactische singer-songwriter (zang, gitaar) die qua stemgeluid enigszins doet denken aan Leonard Cohen. Sera Smolen is een klassieke celliste die op zeer hoog niveau musiceert .


DO 17 OKT | TUNEY THURSDAY MET CLAUDE BOURBON 

Datum: donderdag 17 oktober

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Eerder dit jaar was Claude al te gast bij ons, maar wij begroeten hem graag nog een keer... 

 

De onnavolgbare stijl van Claude Bourbon omvat alle vijf de cijfers op elke hand die onafhankelijk maar in koor dansen, plukken en tokkelen met zo’n snelheid en precisie dat zijn vingers vaak lijken te smelten in een waas.

 

Duizenden mensen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de VS hebben genoten van het luisteren naar deze virtuoos en voor de meerderheid van zijn publiek is het een ervaring die hen dwingt om keer op keer terug te keren om hem te horen en te zien spelen, terwijl zijn vingers lichtjes dansen over de snaren van zijn gitaar en een uniek geluid creëren dat ‘Claude’ is.

 

Ook het Gemertse publiek kan nu kennis met hem maken.


DO 12 DEC | TUNEY THURSDAY MET SIMON KEMPSTON 

Datum: donderdag 12 december 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Simon Kempston staat 12 december weer op ons podium! Kempston wordt gezien als een van de beste singer songwriters van Schotland, gezien zijn virtuoze gitaarspel, poëtische teksten en passievolle stemgeluid.

 

Hij toert doorlopend de hele wereld over en is ook nu weer bezig aan één van zijn ‘neverending tours’. Kempston was al enkele keren eerder te gast tijdens Tuney Thursday.


DO 02 JAN | TUNEY THURSDAY MET FABLE DUST CINECONCERT

Datum: donderdag 2 januari 2025

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 6.- 

 

Bij Fable Dust Cineconcert smelten instrumentale gitaarmuziek en video- en filmkunst samen tot

een unieke audiovisuele beleving.

 

Fable Dust is een cinematische stylist met een verlangen naar echte en denkbeeldige landschappen, die met beeld en muziek abstracte verhaallijnen en verstilling oproept. Fable Dust´s nieuwe album In Between Wars kwam uit in april 2024. Het Vlaamse magazine Luminous Dash schreef erover: Muziek als verstilling, weg van het jachtige

dagdagelijkse bestaan.


DO 20 MRT | TUNEY THURSDAY MET SHAWN BANKS

Datum: donderdag 20 maart 2025

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 6.-

 

Shaun Banks is een eenmansbandartiest, gevestigd in het 500 jaar oude mijnstadje Idrija, Slovenië. Zijn muziek wordt gevoed door punkrock-energie en wordt in een garage versmolten met de soul en groove van de blues.

 

Gevormd door de industriële en landelijke omgeving van de stad, neemt Banks zijn fans mee op een reis door zijn energieke vakmanschap, sterk beïnvloed door The White Stripes, The Black Keys en Robert Johnson. Het gelijktijdig spelen van gitaar en voetdrums, begeleid door zijn krachtige en kleurrijke stem met bluesachtige mondharmonica-vullingen, zorgt voor een geweldige liveshow.