AGENDA


Zebra festival 2024

Datum: Vrijdag 16 Aug 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Datum: Zaterdag 17 Aug 

Tijd: 14:00 - 2:00 uur

Entree: Gratis 

 

Een programma vol americana, folk en frisse undergound acts. Helemaal gratis. 

Met o.a. Dylan van Meurs band, Morphine Ridges, Frank & Wij, Alphamay, True Zebra, Bayline, De Vloek en meer 

 

meer info: www.zebrafestival.nl 


DO 5 SEPT | TUNEY THURSDAY MET DUFFHUES

Datum: donderdag 5 september

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Duffhues heeft een nieuwe (zijn 10e alweer) plaat uit met de titel ´Warlock Enemy´ en zet daarmee een fink monument neer voor de tegen de grungerock aanschurkende Americana.

 

Hij nam het album op in een bunker, waar de temperatuur nooit boven de dertien graden kwam. Dat deed hij met opzet. In een wereld waar men voortdurend op zoek is naar gerief, leek het hem juist de uitdaging een album te maken met zo min mogelijk comfort. DUFFHUES’ songs op dit album zijn in feite literaire herinterpretaties van de blues, als een reeks korte verhalen met muzikale omlijsting. Pure, eerlijke en persoonlijke songs die zijn ingebed in avant-gardistische blues, roots en folk.


DO 12 SEPT | TUNEY THURSDAY MET NORTHWEST (ESP)

Datum: donderdag 12 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Northwest is een experimenteel-popduo met een multidisciplinaire aanpak, gevormd door de Spaanse componisten, producers en multi-instrumentalisten Mariuca García-Lomas en Ignacio Simón.

 

Opgericht in Londen en momenteel gevestigd in Madrid, verkent hun muziek verschillende genres, van hedendaagse klassieke muziek en avant-garde elektronica tot art-pop, psychedelia en minimalisme.

 

Northwest werd opgericht in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest interessante acts in de Europese underground scene. Hun muziek wordt omschreven als innovatief en baanbrekend en hun geluid wordt omschreven als filmisch en etherisch. Hun liveoptredens zijn een meeslepende ervaring, waarbij muziek, dans en beeldende kunst worden gecombineerd.

 

Ze worden vergeleken met muzikanten als Mark Hollis, Broadcast, Julia Holter of Portishead en andere artiesten als Pina Bausch, Louie Fuller of Andrei Tarkovski. Northwest heeft er echter altijd naar gestreefd een uniek artistiek universum te creëren.


DO 19 SEPT | TUNEY THURSDAY MET MAYS HOUNDS 

Datum: donderdag 19 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Mays Hounds levert een soort old school southern rock geluid, met een eigen twist. Gitaarriffs met een groot bluesy classic rock gevoel, aangevuld met piano, Hammond en Fender Rhodes. Dit alles wordt ondersteund door een solide, zware groove van drums en elektrische bas.

 

Daarbovenop een vrouwelijke leadzangeres met een onvergetelijke stem. De achtergrondzang wordt verzorgd door een paar geweldig klinkende vrouwen. Dat zijn de elementen die het geluid creëren van deze rock-'n-roll band uit Göteborg. Een geluid dat een breed scala aan publiek zal aanspreken.

 

DO 26 SEPT | TUNEY THURSDAY MET DAVID ROSALES 

Datum: donderdag 26 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Geworteld in Americana en badend in de zon van de Westkust, brengen de in Los Angeles geboren David Rosales en zijn Band of Scoundrels een opbeurende en levendige live performance.

 

Rosales’ nieuwste album, REVIVE, is een mix van pit en groove die doet denken aan het goedhartige geluid van de jaren '70 met een authentieke uitvoering… Het is een vibe.


ZA 28 SEPT | AGITATOR & BULLDOZERBREED 

Datum: zaterdag 28 september

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Showtime: 22:00 uur 

Entree: 7.- vvk, 10.- deurprijs

 

Ook Brabant kent zijn eigen ´Rage Against the Machine´ met de Crossover Rap/metal formatie Agitator brengen deze funky rifmachine iedere club aan de kook. We kennen de leden al uit diverse bands als Ratcom, Ex Presidents en andere legend uit de regio.

 

Support komt van Bulldozer Breed , snoeiharde metal en hardrock, met 3 albums en talrijke shows op festivals en bijna iedere zaal in Nederland inmiddels een van de vaandeladragers in de scene .


DO 03 OKT | TUNEY THURSDAY MET MANK & SMOLEN

Datum: donderdag 3 oktober 2024

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

De Amerikaanse singer-songwriter Tom Mank werkt al jaren samen met de celliste Sera Smolen. Tom Mank en Sera Smolen maken een hybride van geïmproviseerde folk, pop, jazz en blues wat een even intrigerend als sfeervol geluidsbeeld oplevert met briljante harmonieën.

 

Ook de term ‘Modern Folk Blues’ komt in de kritieken regelmatig voorbij. Tom Mank is een autodidactische singer-songwriter (zang, gitaar) die qua stemgeluid enigszins doet denken aan Leonard Cohen. Sera Smolen is een klassieke celliste die op zeer hoog niveau musiceert .


DO 17 OKT | TUNEY THURSDAY MET CLAUDE BOURBON 

Datum: donderdag 17 oktober

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Eerder dit jaar was Claude al te gast bij ons, maar wij begroeten hem graag nog een keer... 

 

De onnavolgbare stijl van Claude Bourbon omvat alle vijf de cijfers op elke hand die onafhankelijk maar in koor dansen, plukken en tokkelen met zo’n snelheid en precisie dat zijn vingers vaak lijken te smelten in een waas.

 

Duizenden mensen in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de VS hebben genoten van het luisteren naar deze virtuoos en voor de meerderheid van zijn publiek is het een ervaring die hen dwingt om keer op keer terug te keren om hem te horen en te zien spelen, terwijl zijn vingers lichtjes dansen over de snaren van zijn gitaar en een uniek geluid creëren dat ‘Claude’ is.

 

Ook het Gemertse publiek kan nu kennis met hem maken.


DO 12 DEC | TUNEY THURSDAY MET SIMON KEMPSTON 

Datum: donderdag 12 december 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Simon Kempston staat 12 december weer op ons podium! Kempston wordt gezien als een van de beste singer songwriters van Schotland, gezien zijn virtuoze gitaarspel, poëtische teksten en passievolle stemgeluid.

 

Hij toert doorlopend de hele wereld over en is ook nu weer bezig aan één van zijn ‘neverending tours’. Kempston was al enkele keren eerder te gast tijdens Tuney Thursday.


DO 02 JAN | TUNEY THURSDAY MET FABLE DUST CINECONCERT

Datum: donderdag 2 januari 2025

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 6.- 

 

Bij Fable Dust Cineconcert smelten instrumentale gitaarmuziek en video- en filmkunst samen tot

een unieke audiovisuele beleving.

 

Fable Dust is een cinematische stylist met een verlangen naar echte en denkbeeldige landschappen, die met beeld en muziek abstracte verhaallijnen en verstilling oproept. Fable Dust´s nieuwe album In Between Wars kwam uit in april 2024. Het Vlaamse magazine Luminous Dash schreef erover: Muziek als verstilling, weg van het jachtige

dagdagelijkse bestaan.


DO 20 MRT | TUNEY THURSDAY MET SHAWN BANKS

Datum: donderdag 20 maart 2025

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 6.-

 

Shaun Banks is een eenmansbandartiest, gevestigd in het 500 jaar oude mijnstadje Idrija, Slovenië. Zijn muziek wordt gevoed door punkrock-energie en wordt in een garage versmolten met de soul en groove van de blues.

 

Gevormd door de industriële en landelijke omgeving van de stad, neemt Banks zijn fans mee op een reis door zijn energieke vakmanschap, sterk beïnvloed door The White Stripes, The Black Keys en Robert Johnson. Het gelijktijdig spelen van gitaar en voetdrums, begeleid door zijn krachtige en kleurrijke stem met bluesachtige mondharmonica-vullingen, zorgt voor een geweldige liveshow.