MEI IN DE BUNKER


DO 23 MEI | TUNEY THURSDAY MET NATHAN & JESSIE (USA)

Datum: donderdag 23 mei

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.-

 

Uit de stad waar de zon door de mist schijnt, Temecula, Californië, komt het jazzy folkduo Nathan & Jessie.

Dit duo, geboren uit de individuen Nathan Rivera en Jessie Andra Smith, is een unieke mix van jazzy folk en blues op resonatorgitaren en accordeon, samen met een interessant samenspel tussen mannelijke en vrouwelijke zang.

 

Hun optredens bevatten niet alleen unieke, geheel originele muziek, maar ook verhalen over hun reizen die zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

 

De liefde voor het delen van muziek heeft Nathan en Jessie over de hele wereld gebracht. De vrolijke deuntjes die ze schrijven weerspiegelen de culturele, emotionele en inspirerende beelden van hun levenservaring en zijn geworteld in de geest van jazz, improvisatie, verhalen vertellen, taal en humor.


VR 24 MEI | BIBLIOTHEEK DE LAGE BEEMDEN ´T VERHAAL VAN TIM VAN DEN HEUVEL

Datum: Vrijdag 24 mei

Tijd: 19:30 - 22:00 uur 

Showtime: 20:00 uur

Entree: Gratis

 

Van identiteitscrisis naar succesvol modeontwerper

Bakelnaar Tim van den Heuvel (25 jaar) vertelt zijn indrukwekkende verhaal bij Bibliotheek de Lage Beemden. Nu is hij een succesvol beginnend modeontwerper, maar als kind sloot hij zichzelf op om te vluchten voor de grote dreigende buitenwereld. Soms zijn struggles nodig om tot je kern te komen; Wie ben ik en wat wil ik?

 

Je hart volgen

Tim en zijn stylist geven een inkijkje in hun wereld van prachtige creaties en het kleden van sterren. Maar Tim vindt het nog belangrijker om te vertellen over de moeilijke weg naar dit succes. Over uitvinden wie je zelf bent en wat je talenten zijn. En over je hart durven te volgen ondanks wat iedereen ervan vindt. Het belooft een avond vol verwondering en inspiratie. Er is alle ruimte om vragen te stellen. Deze avond is speciaal bedoeld voor jongeren en hun ouders maar zeker ook voor andere geïnteresseerde.

 

Tim van den Heuvel

Tim is geboren in Bakel en worstelde in de puberteit lang met zijn identiteit. Tijdens een tussenjaar waarin Tim vooral werkte, tekende hij in de avonduren zijn gevoelens en creatieve ideeën op papier. Dit resulteerde tot prachtige ontwerpen. Gestimuleerd door zijn ouders zette Tim de dappere stap naar een mbo-opleiding op de modevakschool. De zolderkamer van zijn oma maakte langzaam plaats voor een groter en echt atelier. Tim maakt daar de mooiste creaties, die hele wereld over vliegen. Naast ontwerpen zet Tim zich graag in voor maatschappelijke thema’s zoals samen creëren met en voor mensen met dementie en jongeren.

 

Aanmelden

Ook benieuwd? Meld je dan hier online aan.

Deze avond is gratis en vind plaats op vrijdagavond 24 mei in De Bunker in Gemert om 20.00 uur. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur

 

aansluitend is de vinylclub 


ZA 25 MEI | KARAOKE NIGHT

Datum: zaterdag 25 mei 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur 

Entree: gratis

 

Zaterdag 25 mei is iedereen op ons podium een ster! Kom langs om te zingen op het leven, de liefde en het bier tijdens onze karaoke-avond. Vraag je liedjes aan bij de karaokemaster en zing de sterren van de hemel.

 

 

Er is keuze uit 60.000 nummers, je mag je uiteraard een (te) gekke outfit aandoen voor je preformance en vals zingen mag!

 

Hebben we je al enthousiast? Kom langs, gezelligheid gegarandeerd! 

 

 


DO 30 MEI | TUNEY THURSDAY MET TEEBEE BROWN

Datum: donderdag 30 mei 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.-

 

TeeBeeBrown is de podium identiteit van singer/songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht – ZH. Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica trekken ze door heel Nederland met hun liedjesprogramma: “Blues en ballades in je Moerstaal”.

 

Dit is tevens de titel van de CD die sinds april 2018 is uitgebracht. Zoals de titel al doet vermoeden hebben de liedjes een bluesy sound en zijn in de Nederlandse taal. Met uit het leven gegrepen teksten. Deze worden anecdotes aan elkaar gepraat.


VR 31 MEI |DE VINYLCLUB

Datum: vrijdag 31 mei

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis

 

Voor en door echte muziek- en vinylfreaks! De beste muziek van het beste medium. Gastdj's nemen je mee op een muzikale reis door hun platencollectie. 

 

 Wil je ook een keer draaien of je favoriete plaat laten horen? Kom gerust langs.


Za 1 JUNI| CULTUURCAFE- JACOBINE BEKKERS

Datum: donderdag 30 mei 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:00 uur
Entree: bijdrage voor cultuurcafe

 

Het Gemertse Cultuurcafé is een platform voor makers door makers. om lokale kunst en cultuur makers in beeld te brengen, middels een talkshow, podiumkunsten en pop-up art exposities.Dit keer te gast bij cultuurcafé Gemert-Bakel.

 

De hoedopjecten die ik maak zijn kleurig, vaak uitbundig en theatraal. Ik werk veel met textiel, vilt, rubber, kunststoffen en andere materialen die voor mij bruikbaar zijn. Stoeiend en spelend met vorm en kleur kom ik tot mijn hoed-objecten. De natuur is mijn inspiratie, de weelderigheid en de kleuren fascineren me.

 

Dit levert vormen op dAie extreem zijn, er is een hoed, hij is soms op meer manieren draagbaar en zal niet persé comfortabel zijn. Geïnspireerd door mijn hoeden maak ik er soms ook tassen bij. Zoals de natuur mij voedt met ideeën maak ik mijn werk.
Extravagant, ruimtelijk, brutaal, onconventioneel… en verrassend.


DO 6 JUNI | TUNEY THURSDAY MET GRUNTING PIGS (H)

Datum: donderdag 6 Juni 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- tickets online !!

 

‘GRUNTING PIGS’ is het adembenemende akoestische bluesduoproject van Matyas Pribojszki, één van de bekendste Hongaarse en Europese gerenommeerde, meermaals bekroonde bluesharmonica-tovenaar, zanger, componist en zijn oude vriend en geweldige gitarist Ferenc Szasz.

De missie van de Grunting Pigs is de bluesmuziek levend houden. Ze hebben een uniek, smaakvol

geluid, staan garant voor zeer energieke live optredens en hebben altijd veel plezier op het podium!

Grunting Pigs maakt krachtige, vrolijke en positieve bluesmuziek waarin het kleurrijke en de bijzondere klank van de mondharmonica samen met virtuoos gitaarspel en zang een rond geheel vorm


ZA 8 JUNI | MONO KIDS & Unhinged  

Datum: zaterdag 8 juni

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Showtime: 22:00 uur

Entree: 6.- tickets online!

 

ADHD punkrock uit Eindhoven. Dit duo brengt garage punk zoals 't bedoeld was!! snel en vol venijn, maar ook met de nodige humor.

Het raakt, het rammelt en zit vol energie. Helemaal DIY maken ze in Studio schultenbrau hun EPs en Demos.

 

De support komt van de lokale jonge honden band unhinged, nu nog zoeken naar een sound tussen grunge en rock , binnen kort ook met een eigen repertoire !! 


VR 7 JUNI | TEAM UNLIMITED
Datum: vrijdag 7 Juni

Tijd: 19:00 - 22:00 uur

Entree: gratis

 

Iedere eerste vrijdag van de maand staat Team Unlimited klaar voor iedereen die wat minder makkelijk contacten met anderen legt. Wil je leren hoe je dat doet? Kom langs! Gewoon om te chillen of een spelletje te spelen en ondertussen gezellig anderen te ontmoeten.

 

De avond is voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder en begint om 19:00 uur.


DO 13 JUNI | TUNEY SPECIAL MET BERTUS BORGERS' BRABANT FUNK 

Datum: donderdag 13 juni

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 10.- in de voorverkoop

 

Bertus Borgers, actief als saxofonist in de Eindhovense underground scene in de jaren '60, verwierf bekendheid als bandleider van Sweet d’Buster en speelde als gastsolist met artiesten zoals Herman Brood en de Golden Earring. Na het uitbrengen van 16 albums met eigen werk en zijn rol als sessiemuzikant, was hij medeoprichter van de Tilburgse Rockacademie.

 

Borgers, tevens auteur van drie boeken over zijn muzikale leven, lanceerde in 2019 het interactieve fotoboek "Borgers – Muziek in de Familie".

 

De artiest zit niet stil en heeft nu een nieuwe band genaamd Brabant Funk. Met deze akoestische band trekt hij theaters in, waarbij hij nieuwe nummers presenteert en anekdotes deelt uit zijn rijke muzikale geschiedenis. Borgers blijft een zanger en saxofonist die met plezier zowel oude successen als nieuwe songs brengt, altijd met respect voor zijn roots in rock, soul en blues. In Brabant Funk wordt hij begeleid door zijn broer Ruud op gitaar en neefjes Bertho en Maurice Christian George op cajon en bas.

 

koop je kaarten vooraf want vol=vol


VR 14 JUNI | GAMENIGHT

Datum: vrijdag 14 Juni 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Entree: gratis

 

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Gamenight in De Bunker! Deze avond is geschikt voor iedereen, van beginnende Monopoly-speler tot de doorgewinterde Agricola-speler.

Jong of oud. Iedereen is welkom, ook als je gewoon een babbeltje wil maken met wat vrienden aan de bar.

Heb jij een spel waarvan jij denkt: hier moeten meer mensen kennis mee maken? Neem het gerust mee en laat het weten via dit evenement om in contact te komen met andere spelers.

De Bunker heeft een kleine collectie spellen in huis en de Gamemaster heeft vaak ook iets leuks in petto voor de avond.

Eigen eten en drinken is niet toegestaan, maar de entree en het gebruik van de spellen is gratis!


ZA 15 JUNI | NO ONE LIKES US, WE DON'T CARE

 

Datum: zaterdag 20 april 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis

 

Crisisfiguren, emo´s, punks , call us names, we don´t care !

 

De beste alternatieve muziek, punk, wave, garage, underground, minimal electro. Goeie muziek die je in de disco niet hoort krijgt bij on een platform!!


DO 20 JUNI | TUNEY THURSDAY -MARC & MATTHIEU

Datum: donderdag 30 mei 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- tickets online !!

 

 

Marc en Matthieu is een samenvoeging van pop, rock, country en blues in een singer songwriter setting. Een prachtig nieuw intiem akoestisch gitaar/ zangproject van 2 vrienden, allebei profmuzikanten beïnvloed door oa Tom Petty,Eric Clapton, Sheryl Crow en Counting Crows die elkaar leerden kennen tijdens een bewogen en intense pop / rock carrière waarin ze duizenden shows op podia en festivals door heel Europa en daarbuiten hebben gespeeld.

 

De muzikale klik blijkt doorleefd, uniek in plezier en emotie en de ervaringen zijn tot leven gebracht in nieuwe nummers. Eind volgend jaar staat een mooie tour gepland en voor die tijd willen we zo veel mogelijk leuke Nederlandse podia aandoen.

Naast onze eigen band-carrières spelen we sinds 2016 samen in de band Living Room Heroes. Daarmee hadden we tot corona een aardig succes. We maakten met onze blues-pop-country stijl drie mooie albums en speelden op talloze plekken van kleine luisterpodia tot een uitverkocht Doornroosje en zelfs de AFAS.

Ons optreden is altijd groovy, energiek en heeft swagger.. Je luistert, lacht, swingt en kijkt naar gevarieerde eigen muziek, jams en verhalen over leven, relaties en wat nog meer!

showtime 21.30u


ZO 23 JUNI | BLUEZY PRESENTS: THE HISTORY OF BLUES

Datum: zondag 23 juni

Tijd: 14:00 uur

Showtime: 14:30 uur 

Entree: 5.- vvk, 7.- deur

 

Met de passie voor akoestische blues en roots muziek zal de band 'Bluezy' een theatrale muziekvoorstelling en vertelling verzorgen die de historie en ontwikkeling van met name de akoestische blues / folk stroming zal belichtten.


DO 27 JUNI | TUNEY THURSDAY -JAN VLEMMINGS SESSIE

Datum: donderdag 30 mei 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- tickets online !!

 

Gemert / Laarbeek: Jan Vlemmings bij velen bekend als muziekdocent, heeft natuurlijk een hele muzikale carrière achter zich, bij ontelbare bands en muzikanten was Jan betrokken als gitarist en bassist.

Als muziekdocent heeft Jan zijn invloed gehad op tientallen bands en acts in de regio, met recht een meestergitarist !!

Voor deze sessie heeft Jan bevriende muzikanten gevraagd en een speciaal repertoire samengesteld !

Showtime 21.30u


VR 28 JUNI |DE VINYLCLUB

Datum: vrijdag 28 juni

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis

 

Voor en door echte muziek- en vinylfreaks! De beste muziek van het beste medium. Gastdj's nemen je mee op een muzikale reis door hun platencollectie. 

 

 Wil je ook een keer draaien of je favoriete plaat laten horen? Kom gerust langs.


ZA 29 JUNI | POPLOKAAL ON STAGE

Datum: zaterdag 29 JUNI

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Entree: gratis

 

Vandaag is het podium van De Bunker voor het allerjongste poptalent van Gemert-Bakel tijdens PopLokaal on Stage. Alles wat popmuziek raakt, dj’s , solisten en bands, betreden dan het podium. Er zijn optredens vanaf 20.30u en iedereen is welkom!


DO 04 JUL | TUNEY THURSDAY MET BOXCAR (USA)

Datum: donderdag 4 juli 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Boxcar is een folk/popband uit St. Louis die de liedjes van Jorge Valcárcel ten gehore brengt.

Hun nieuwe album ‘St. Louis” benadrukt hun vermogen om oorwormpopsongs te maken die zowel pakkend als aangrijpend zijn.

 

Het formaat voor twee zangers laat de harmonieën schitteren en de refreinen zweven. Hun geheel originele nummers klinken tegelijk vertrouwd en vernieuwend; en beschikken over het vermogen om verbinding te maken met muziekfans van alle leeftijden. Momenteel worden hun nieuwe singles gedraaid door onafhankelijke radiostations in het hele land. In het najaar van 2023 bracht Boxcar dit hun derde volledige album uit. Invloeden zijn onder meer: the Decemberists, Bob Dylan, the Shins, Weird Al Yankovic, Jonathan Richman, X, The National, R.E.M., Aimee Mann, Wilco en meer.Zebra festival 2024

Datum: Vrijdag 16 Aug 

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Datum: Zaterdag 17 Aug 

Tijd: 14:00 - 2:00 uur

Entree: Gratis 

 

Een programma vol Americana Folk en frisse undergound acts , Geheel gratis voor Gemert en Omstreken

Dylan van Meurs band, Morphine Ridges, Wij en Frank, Alphamay, True Zebra, Bayline, De Vloek en Meer 

 

meer info: www.zebrafestival.nl 

 

 


DO 5 SEPT | TUNEY THURSDAY MET DUFFHUES

Datum: donderdag 5 september

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Duffhues heeft een nieuwe (zijn 10e alweer) plaat uit met de titel ´Warlock Enemy´ en zet daarmee een fink monument neer voor de tegen de grungerock aanschurkende Americana.

 

Hij nam het album op in een bunker, waar de temperatuur nooit boven de dertien graden kwam. Dat deed hij met opzet. In een wereld waar men voortdurend op zoek is naar gerief, leek het hem juist de uitdaging een album te maken met zo min mogelijk comfort. DUFFHUES’ songs op dit album zijn in feite literaire herinterpretaties van de blues, als een reeks korte verhalen met muzikale omlijsting. Pure, eerlijke en persoonlijke songs die zijn ingebed in avant-gardistische blues, roots en folk.


DO 12 SEPT | TUNEY THURSDAY MET NORTHWEST (ESP)

Datum: donderdag 12 september 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Northwest is een experimenteel-popduo met een multidisciplinaire aanpak, gevormd door de Spaanse componisten, producers en multi-instrumentalisten Mariuca García-Lomas en Ignacio Simón.

 

Opgericht in Londen en momenteel gevestigd in Madrid, verkent hun muziek verschillende genres, van hedendaagse klassieke muziek en avant-garde elektronica tot art-pop, psychedelia en minimalisme.

 

Northwest werd opgericht in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest interessante acts in de Europese underground scene. Hun muziek wordt omschreven als innovatief en baanbrekend en hun geluid wordt omschreven als filmisch en etherisch. Hun liveoptredens zijn een meeslepende ervaring, waarbij muziek, dans en beeldende kunst worden gecombineerd.

 

Ze worden vergeleken met muzikanten als Mark Hollis, Broadcast, Julia Holter of Portishead en andere artiesten als Pina Bausch, Louie Fuller of Andrei Tarkovski. Northwest heeft er echter altijd naar gestreefd een uniek artistiek universum te creëren.


ZA 28 SEPT | AGITATOR & BULLDOZERBREED 

Datum: zaterdag 28 september

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Showtime: 22:00 uur 

Entree: 7.- vvk, 10.- deurprijs

 

Ook Brabant kent zijn eigen ´Rage Against the Machine´ met de Crossover Rap/metal formatie Agitator brengen deze funky rifmachine iedere club aan de kook. We kennen de leden al uit diverse bands als Ratcom, Ex Presidents en andere legend uit de regio.

 

Support komt van Bulldozer Breed , snoeiharde metal en hardrock, met 3 albums en talrijke shows op festivals en bijna iedere zaal in Nederland inmiddels een van de vaandeladragers in de scene .