FEBRUARI IN DE BUNKER


DO 29 FEB | TUNEY THURSDAY MET DE VLOEK

Datum: donderdag 29 februari 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Laat je treffen door De Vloek! De Vloek voert je mee naar vervlogen tijden, die soms bevreemdend anders, soms juist verrassend herkenbaar zijn. Met verhalen van ongewenste zwangerschappen, gefnuikte liefdes, bittere jaloezie en brute moord, ontmoetingen met de duivel zelve, opstand, de verlokkingen van het zeemansleven, kortom van het leven zoals het eens werd geleefd…

 

Elk lied heeft een eigen verhaal, een verhaal dat nog versterkt wordt door vertellingen over de achtergrond, de historische betekenis of de totstandkoming van de nieuwe versies. Met gitaren en twee stemmen, aangevuld met mandocello, dan weer met mandoline, ukelele, banjo, mondharmonica geeft De Vloek elk lied ook muzikaal een geheel eigen sfeer.

 

De muziek verraadt Amerikaanse folkbluesinspiratie, maar anders dan in de VS zijn Noord en Zuid in De Vloek harmonieus verenigd. Koert Stremler groeide op aan de oevers van de Drentse Aa en Pepijn de Gier aan de oevers van de Geul in Zuid-Limburg. Samen brengen zij de nieuwe Nederlandse Deltafolk: liedjes uit het rijke verleden van de Lage Landen met een nieuw geluid.


MAART IN DE BUNKER

VR 01 MRT | TEAM UNLIMITED

Datum: vrijdag 1 maart 

Tijd: 19:00 - 22:00 uur 

Entree: gratis

 

Iedere eerste vrijdag van de maand staat Team Unlimited klaar voor iedereen die wat minder makkelijk contacten met anderen legt. Wil je leren hoe je dat doet? Kom langs! Gewoon om te chillen of een spelletje te spelen en ondertussen gezellig anderen te ontmoeten.

 

De avond is voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder en begint om 19:00 uur.

Tot vrijdag!


ZA 02 MRT | CULTUURCAFÉ MET MARTIJN KUIJTEN 

Datum: zaterdag 2 maart 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:00 uur 

Entree: vrijwillige bijdrage voor het cultuurcafé

 

Je hebt van die liedjesschrijvers die een rechtstreekse verbinding lijken te hebben tussen hart, handen en stem, waarmee ze gevoelens zonder filter in tekst en muziek omzetten. Martijn Kuijten is zo’n singer-songwriter (Musicmaker magazine).

Onze Martinus: een man met een baard en zijn gitaar! Persoonlijke, openhartige liedjes met een lach en een traan, gezongen met een duidelijke Brabantse tong. Liedjes in de folk, Americana traditie over de drinker, de denker, de dromer en zijn droom die één ding gemeen hebben: Een goed verhaal!


DO 07 MRT | TUNEY THURSDAY MET ELSDEER (DE)

Datum: Donderdag 7 maart 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.-

 

Elsdeer is de artiestennaam van singer-songwriter en violiste Denise Dombrowski. De muzikant is sinds 2019 niet meer weg te denken uit de Berlijnse folkscene en schrijft haar eigen liedjes. In mei 2022 brengt Elsdeer haar debuutsingle ‘Ten Years Time’ uit – het nummer is een krachtige meditatie over rouw en verlies. Naast haar talent als singer-songwriter laat Elsdeer met het nummer ook haar talent als arrangeur zien.


VR 08 MRT | GAMENIGHT

Datum: vrijdag 8 maart

Tijd: 19:00 - 2:00 uur 

Entree: gratis

 

Iedere tweede vrijdag van de maand is de maandelijkse gamenight in De Bunker. Geschikt voor iedereen: van Monopoly-speler tot en met de doorgewinterde Agricola-speler. Jong of oud. Iedereen is welkom, ook als je gewoon een babbeltje wil maken met wat vrienden aan de bar.

 

De Bunker heeft zelf een kleine collectie van spellen, maar heb jij een spel waarvan jij vindt, daar moeten meer mensen kennis mee maken? Neem het gerust mee!

 


DO 14 MRT | TUNEY THURSDAY MET CLAUDE BOURBON

 

Vingers die lijken te smelten in een waas, zo snel tokkelt hij zijn blues fingerpicking americana op zijn gitaar... | Entree: 5.- 


ZA 16 MRT | BLACKHOLESUN & THE AMBERJACKS 

Datum: zaterdag 16 maart

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 8.-

 

Een echte avond voor de rockers en psychonauten! Blackholesun mixt stonerrock met electronica en psyrock. Heerlijk uitgesponnen stukjes psychedelica, soundscapes, samples, stonerachtige riffs die je meenemen in een rock trip...

 

 

 En de 70s rock en southern rock van het Eindhovens Amberjacks maken het programma compleet. The Amberjacks spelen rock zoals rock gespeeld moet worden! 


DO 21 MRT | TUNEY THURSDAY MET NICK PASSEY EN ARIA DARLING 

Datum: donderdag 21 maart

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:00 uur 

Entree: 5.-

 

een Indie Americana-duo uit Salt Lake City, UT. Het paar harmoniseert de zang terwijl Passey gitaar speelt en Darling mandoline speelt. In 2022 brachten ze een livevideo uit van hun single "Don't Know How I'm Feeling." Dit optreden laat de dynamiek van dit tweetal zien en hoe ze elkaar aanvullen, en zorgt voor de aangrijpende ondertonen die de teksten suggereren. Hun liveset leent zich ook voor deze ontroerende sfeer en creëert een sfeer die het publiek gefascineerd, betrokken en vol ontzag houdt


ZA 23 MRT | NO ONE LIKES US, WE DON'T CARE 

Datum: zaterdag 23 maart

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis

 

Geen disco geen mainstream .....alles uit de underground komt op onze draaitafels , punk, rock alternatief, goth .... alles wat een dansje verdient maar wat je niet op de radio hoort . Kom dansen of boos mee knikken .

no one likes us, we don´t care!


DO 28 MRT| TUNEY THURSDAY MET ARTHUR EBBELING & CINDY PERESS (KITCHEN SESSIONS)

Datum: donderdag 28 maart 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.-  

 

Tijdens de Kitchen Sessions spelen Arthur Ebbeling en Cindy Peress originele nummers en interessante covers. Artiesten die voorbij komen zijn o.a. Ray Charles, Steely Dan, Tom Waits en The Beatles. Het is altijd een verrassing wat er uit de hoed wordt getoverd! 

 

De Kitchen Sessions zijn tijdens de covid lockdown ontstaan. Er werd veel gejammed in de de keuken, met 2 gitaren en 2 stemmen. Cindy Peress Is bekend als blues en soul gitarist en zangeres en is met een gigantisch eigen repertoire een blueslegend. Arthur Ebbeling is een Nederlandse muzikant, zanger en componist. Karakteristiek is zijn spel op zijn oranje Gretsch gitaar, in een wat jazzy rhythm & blues stijl.


VR 29 MRT | DE VINYLCLUB

Datum: vrijdag 29 maart  

Tijd: 20:00 - 2:00 uur

Entree: gratis 

 

Is er iets beter dan muziek op vinyl? Nee, eigenlijk niet hè? Daarom staat er vrijdag weer een nieuwe editie van de vinylclub op het programma. Voor én door echte muziek- en vinylfreaks!

 

Onze dj's draaien de hele avond weer de beste muziek van het beste medium voor je. Kom langs voor een muzikale reis door de platencollectie van onze dj's, met deze editie de letters P, Q en Rrrrr. Kom lekker langs en luister naar de beste platen onder het genot van een drankje.

 

Wil je ook een keer draaien of je favoriete plaat laten horen? Je weet De Bunker te vinden...

 


DO 04 APR | TUNEY THURSDAY MET MAX POOLMAN

Datum: donderdag 4 april 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur 

Entree: 5.- 

 

Max Poolman is een Amsterdamse singer-songwriter die Americana maakt met Folk, Country en Southern Rock invloeden. Geïnspireerd door artiesten zoals Bruce Springsteen, Ryan Bingham en Ryan Adams sleept Max Poolman je tijdens zijn live optredens mee met zijn rauwe stem en intieme, persoonlijke liedjes vol folklore.


DO 25 APR | TUNEY THURSDAY MET HECTIC HOBO 

Datum: donderdag 25 april 

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:00 uur 

Entree: 5.- 

 

Maak kennis met Hectic Hobo, doorgewinterde Americana-verhalenvertellers die sinds 2009 hun muzikale verhalen over de hele wereld delen. Gewapend met elektrische gitaren, bas, drums, orgel en accordeon, brengen ze stevige harmonieuze vocalen die gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Van zigeunerrock tot ontroerende rustieke ballads, Hectic Hobo heeft het allemaal.

 

Oorspronkelijk afkomstig uit de majestueuze Rocky Mountains in Utah, heeft deze band na zes succesvolle albums en anderhalf decennium optreden in het ruige Westen van de Verenigde Staten besloten om terug te keren naar Europa. Ze komen niet met lege handen - hun nieuwste album, American Bison, belicht de invloed van moderne cultuur en technologie op de menselijke ziel.

 

 

Verwacht een avond vol heerlijke Americana en folk, waarbij Hectic Hobo hun beste werk tot nu toe laat horen. Laat je meevoeren op een muzikale reis en geniet van een onvergetelijke avond met deze ervaren entertainers.


DO 02 MEI | TUNEY THURSDAU MET GRAEME JAMES (NZ)

Datum: Donderdag 2 mei

Tijd: 20:00 - 1:00 uur

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.- 

"Graeme James is een internationaal geprezen folkartiest, geworteld in de rijke verhalen en muzikale tradities van het genre. Zijn spannende liveshows worden uitgevoerd als een eenmansband met behulp van een looppedaal om elektrische viool, gitaar, banjo, enz. bas, piano, baritonukelele, mandoline, accordeon, mondharmonica en percussie.

 

Graeme begon als straatartiest in Wellington, Nieuw-Zeeland voordat hij naar binnen- en buitenland trok, waar hij een loyale schare fans bleef opbouwen met zijn dynamische multi-instrumentale soundscapes. Hij is momenteel gevestigd in Nieuw-Zeeland na een periode van vier jaar toeren door Europa en Noord-Amerika. Met meer dan 50 miljoen streams op Spotify en functies in publicaties als Indieshuffle en Rollingstone is zijn opgenomen muziek hem voorgegaan terwijl hij de wereld blijft rondreizen en een nieuw publiek blijft boeien."


DO 16 MEI | TUNEY THURSDAY MET WELLING & WILLIAMS (USA) 

Datum: donderdag 16 mei

Tijd: 20:00 - 1:00

Showtime: 21.30u 

Entree: 5,-

 

Welling & Williams is een dubbele akoestische show met Carrie Welling en Kasey Williams.

Beide bekende singer/songwriters maar allebei heel verschillend. Samen vormen ze de perfecte combinatie voor een dubbelshow! In 2019 toerden ze voor het eerst door Europa en deze opzet was een groot succes. Samen bezorgen de dames je een avond vol geluk, verdriet, liefde en emotie!

 


DO 23 MEI | TUNEY THURSDAY MET NATHAN & JESSIE (USA)

Datum: donderdag 23 mei

Tijd: 20:00 - 1:00 uur 

Showtime: 21:30 uur

Entree: 5.-

 

Uit de stad waar de zon door de mist schijnt, Temecula, Californië, komt het jazzy folkduo Nathan & Jessie.

Dit duo, geboren uit de individuen Nathan Rivera en Jessie Andra Smith, is een unieke mix van jazzy folk en blues op resonatorgitaren en accordeon, samen met een interessant samenspel tussen mannelijke en vrouwelijke zang.

 

Hun optredens bevatten niet alleen unieke, geheel originele muziek, maar ook verhalen over hun reizen die zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

 

De liefde voor het delen van muziek heeft Nathan en Jessie over de hele wereld gebracht. De vrolijke deuntjes die ze schrijven weerspiegelen de culturele, emotionele en inspirerende beelden van hun levenservaring en zijn geworteld in de geest van jazz, improvisatie, verhalen vertellen, taal en humor.